maanantai 24. joulukuuta 2012

Olet kaunis, mutta vain kuva jostain.

Saan usein kuulla esimerkiksi lauseita "Älä käytä noin paljon meikkiä, olet kauniimpi meikittä" "Värjää mustaksi tai ruskeaksi hiuksesi, ne sopisivat sinulle" "Laita joku päivä kouluun normaalit vaatteet". Minulta kysytään usein myös, miksi näytän tältä tai pukeudun näin. En vain pidä kauniina niin sanottua "normaalia ihmistä". Haluan nyt puhua teille kauneusihanteista, pukeutumisesta, meikkaamisesta. Hoikat pitkät jalat ja kiinteä vatsa kuuluu tietenkin kaikkien naisten ihannevartaloon.  Tässä kohtaa minun on pakko todeta, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Näiden naisten kauneutta ei voi vain sanoin kuvailla.


Nina Hagen

Siouxsie Sioux

Karmen Guy

Sanna Rajala

Taylor Momsen

Debbie Harry

Rakastan sitä kun saan shokeerata ihmisiä, sitä kuin jokaisen katse kääntyy kadulla. Pukeutumisessani on myös tietenkin haittapuolia. Ennakkoluulot ovat varmaankin suurin ongelma. Joudun heti esimerkiksi opettajien silmätikuksi, vartiat seuraavat kaupoissa, vanhukset ja pikkulapset pelkäävät minua. Vaikka näytänkin tältä uskallan väittää, että käyttäydyn silti paremmin kuin useammat ikäiseni. Myös töiden etsiminen on suuri ongelma. Kuka nyt haluaisi töihin ihmisen, joka näyttää siltä että on juuri herännyt puskasta..?

Olen vasta vähän aikaa sitten ymmärtänyt, että meikeillä voi todellakin tehdä muutakin, kun peittää aamunaaman. Se kuuluu osana pukeutumiseen. Mitä pukeutumiseen tulee, ilmaisen sillä itseäni. Pukeutumisesta näkee kaiken. Fiilikseni, musiikkimaun, rahatilanteen, tylsyyden, esikuvani, näin ainakin itse ajattelen. Olen todella laiska laittautumaan ja se selittääkin miksi useimmiten kuljenkin vain huppu päässä ja stay up:it korviin vedettynä pitkin Turun hikisiä katuja.

6 kommenttia:

 1. AAAAAAAA rakastan sua koska Nina Hagen! Nina Hagen on oikeesti maailman kuumin muija. Ja tiiän tunteen, oma äitini kysy multa miksen värjänny hiuksiani tummiks koska "sillon näyttäisit ehkä nätiltä". Mutta pinkki tukka on paras tukka! Ja onhan näistä meikeistäkin kuittailtu aika usein... Mutta se on ihan kivaa että luokan massabimbot tuijottaa nenänvarttaan pitkin ja naureskelee selän takana just sillai 'vitun friikki, sillä on kunnon pellemeikit'. Ihmisellä voi olla paljon meikkiä, mutta se voi silti olla aivan helevetin hyvännäkönen. Ja ittensä näkönen.

  Nyt ei voi kyllä mitään muuta sanoo, ku että vittu oot kova muija!

  VastaaPoista
 2. Juu, olen kaikessa kanssasi täysin samaa mieltä. Myös omalla kohdallani monilla on ennakkoluuloja, mutta mitäs niistä välittää. Eivät ne sua tunne ja jos tutustuu, niin kaikkien niittikorujen ja rotsin alta paljastuu varmasti todella ihastuttava persoona. Itselläni on porttikielto moneen kauppaan ja vain sen takia, kun vartiat on tullut siihen tulokseen, etten ole kyseiseen paikkaan tervetullut ulkonäköni takia. Minun mielestäni ainakin tosi säälittävää ja lapsellista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, mä en onneksi vielä ainakaan mitään porttikieltoa oo saanut minnekkään!

   Poista
 3. Suomi o paska maa siitä, että täällä eletään stereotyypeistä (sori, jäätää tän kielen kans taas vaihteeks - ei hajuakaan miten stereotype menee suomeks...) viimeseen hengen vetoon. Hassuinta on se et yleensä ne "villeimmän" näköset tyypit on niitä, jotka osaa käyttäytyä ja ovat mukavia mutta koska se kaikkien tuntema mutta ikinä ei-materisoituva sääntökirja jauhaa paskaa et kaikki jotka näyttää tältä on vähintäänkin mielipuolisia taskuvarkaita....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep noh onhan noi ennakkoluulot toisaalta ihan ymmärrettäviä... Joskus vaan ottaa päähän, joskus toisin mukavaa kun saa esim. bussissakin istua rauhassa! :D

   Poista