torstai 15. toukokuuta 2014

Ota neuvoista vaari!

Festarikesä lähestyy ja varmaan lähes jokainen meistä on suuntaamassa edes yhdille festeille. Monille se onkin kesän kohokohta. Itselleni on vuosien varrella liiankin ahkeralla festareilla käynnillä muodostunut niin sanottu viha rakkaussuhde näihin kansan ryyppy juhliin. Vaikka kalenterini on täyttynyt taas noin kymmenellä festareilla, ei minua vähäänkään kiinnostaisi näille juhlille lähteä... Näinpä päätin teille listata pari juttua, joka kannattaisi jokaisen muistaa ennen festareille lähtöä ja niiden aikana! Nimimerkillä: kantapään kautta oppinut.

Muista nämä!

1. Pukeudu aina pilkkihaalariin. Vaikka kotoa lähtiessäsi olisikin kirkas taivas ja hellettä. Ilma voi muuttua yhtäkkiä räntäsateeksi kesäkuussa ja hypotermia ei ole mukava! Voi myös olla, että koko kaupungin liikenne on tukossa kyseisten juhlien takia ja joudut yöpymään taivas alla.2. Tennarit ovat aina oikea kenkä ratkaisu festareille. ÄLÄ missään nimessä laita korkkareita. Niistä ei ole MITÄÄN muuta kuin haittaa. Eikä ne edes näytä hyvältä, kun joudut rämpimään mitä kummallisimmassa maastossa päästäksesi paikasta a paikkaan b . Älä myöskään laita hienoja uusia valkoisia sametti kenkiäsi, joiden takia maksoit itsesi kipeäksi.Sillä ne ovat sen jälkeen valehtelematta mustat tai pahimmassa tapauksessa hävinnyt. 

3. Älä jonota. Se on aivan turhaa. 

4. Nestehukka ja auringonpistos tulee yllättävän helposti. Pidä siis aina mukanasi vesipullo ja jonkin lainen hattu tai huivi. Puolen litran vesipullo on kätevin, sillä useimmilla festaeilla sitä suuremmat pullot on  kiellettyjä.

5. Älä ota sateenvarjoa, koska se takavarikoidaan. Paras tapa festareilla on pysytella kuivana on pukea päällensä aina niin seksikäs kertakäyttöinen sadeviitta!6. Varaudu siihen, että hiuslakkasi voidaan ottaa porteilla pois. Näin ei yleensä ole, mutta näinkin voi käydä... 

7. Suojaa ihosi auringolta! Valitettasti kyllä useinmiten aurinkorasvat otetaan pois turvatarkastuksessa, sillä ne ovat avattuja pulloja ja voivat sisältää alkoholia.. Kannattaa siis käyttää hyväkseen pieniä näytepakkauksia.

8. Jos tahdot juoda festareilla ja et mikään pohatta ole, niin kannattaa ottaa ne omat pussikaljat ja juoda ne ennen alueelle sisälle menoa. Vai houkuttaako lähes 10 euron lonkero?

9. Älä kuitenkaan juo liikaa ennen lempi esiintyjää, sillä silloin se voi jäädä näkemättä. Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, että jos joku niin se vituttaa!

9. Ne isoimmat festarit ei ole aina ne parhaat festarit. Itse pidän parhaimpina festareina yhden genren omaavista sellaisista. Siellä on useimmiten muutakin porukkaa, kuin niitä perkeleen festariurpoja. Ja jos jollekkin ei festariurpo termi sano mitään, niin tässä kuva selvennykseksi.


10. Hanki hyvä seura, joka tahtoo nähdä samoja bändejä kuin sinä ja on muutenkin parasta! Yksin ei festareille kannata lähteä. 

11. Muista, että isoimmilla festareilla (esim. ruisrock) voi koko kaupungin liikenne olla sekaisin ja voi kaupungin keskustaan siirtyminen kestää jopa neljä tuntia. Näinpä ei junalippuja itse ainakaan menisi ennakkoon tilaamaan, sillä ei ikinä tiedä kestääkö siirtyminen juna-asemalle 20 minuuttia vai koko yön.


12. Älä ota liikaa tavaraa mukaan. Mikään ei ole mukavempaa kuin raahata isoa matkalaukkua jossain mudassa.

13. Paniini ja ruisnaksu kojuista saa ainoat hyvät festarisafkat. Joten hyödynnä niitä!

14. Älä mene uimaan vaatteet päällä. Seuraavista tunneista tai vuorokaudesta voi nimittäin tulla aika mukava märissä levän hajuisissa vaatteissa.

15. Hyvä minun tätä sanoa, mutta älä mäiski naamaasi sitä 10 kilon pakkeli kerrosta. Voin sanoa, että sitä kauheammalta näytät, mitä enemmän sitä pakkelia naamaasi kauhealla helteellä tunget. Ei se myös mukavaltakaan helteessa tunnu.

16. Älä riitele kenenkään kanssa ennen keikkaa, jota odotat. Älä edes edessäsi jököttävän järjestyksen valvojan kanssa. Usko tai älä se kostautuu. 

Mitä pakata mukaan? 

1. Jeesus teippi, jesari, ilmastointi teippi.. Millä nimellä nyt sitä ikinä tahtookaan kutsua. Kuitenkin pointti oli, että sillä voi korjata ihan kaiken. 
2. Oma vessapaperi. Vessapaperi luultavasti loppuu bajamajoista ensimmäisen puolen tunnin aikana porttien avaamisesta.

3. Puhelimen laturi. Harvemmissa paikoissa pääsee lataamaan puhelinta, mutta useimmilla festareilla on kuitenkin nykyään luurin lataus piste, jossa saa pientä maksua vastaan ladata luuriaan.

4. Käteinen. Ikinä ei tiedä onko kyseinen paikka niin pienellä paikkakunnalla, että sieltä ei yhtäkään automaattia löydy. Myös kortinlukijat ei 50% mahdollisuudella toimi festareilla. Muista, että myös koko kaupungin pankkiautomaateista voi loppua rahat... 

5. Kuin aijemmin sanoinkin, niin vesipullo ja jotain suojaa auringolta päähän. Myös aurinkolasit on melkeinpä pakolliset.

6.Kaikki se mitä muutenkin aina kannat mukanasi. Mukaan lukien myös tietenkin lipun, joka on aika oleellinen. Toisaalta kyllähän sieltä portin ylikin voi tarvittaessa ninjailla. 


Aivan pakko oli vielä lisätä parinen asiaan kuulumatonta kuvaa itsestäni. 
Ja vaikka en itse festareista kauheasti pidäkkään, niin muistakaa pitää hauskaa! Minäkin yritän! Kyllä minullakin niillä festareilla on rutkasti hauskaa ollut ja tulee olemaan myös tänä kesänä! Adiós!

2 kommenttia: